Voorbereiding op de tijd na de bevalling

 

Zodra je baby is geboren, verandert het leven. Ik wed dat je dat weet en je kunt voorstellen dat dit waar is. Maar wat houdt het concreet in? Mijn eigen ervaring leerde me dat hoewel ik een idee had van hoe de dingen anders zouden zijn en hoe ik me moest voorbereiden, de ervaring zelf me veel meer dingen leerde die ik niet had kunnen voorzien.

Praktische voorbereidingen

‘De eerste drie maanden ben je bezig met eten, luiers verschonen en slapen!’ Er werd mij verteld. De boeken bevelen aan om je kinderkamer klaar te maken, wat diepvriesmaaltijden in de vriezer te hebben en dingen in huis op orde te brengen. Er zijn echter nog enkele andere praktische tips die ik niet had gelezen en die achteraf goed van pas zijn gekomen.

Voedsel

Ik had super veel geluk, want niet alleen had ik mijn zus om te helpen, maar ook om een paar mooie vrienden te hebben die me huisgemaakte maaltijden brachten, zodat we te eten zouden krijgen.

– Spreek met je beste vriend af om je vriendenkring te organiseren om te ondersteunen door te koken en eten rond te brengen. Laat je vriend het organiseren, zodat je ervoor zorgt dat hij niet alles tegelijk meeneemt.

Dit kan in de toekomst in ruil voor uw vrienden worden aangeboden.

– Zet enkele van je favoriete snelle maaltijdsuggesties op een lijst en leer je partner om ze te koken.

– Ontvang menu’s van je lokale favoriete afhaal- of thuisbezorgrestaurants en hang ze op de koelkast.

Winkelen

Met een pasgeboren baby naar de winkel gaan was zeker niet mijn prioriteit. Dus dit is wat je van tevoren kunt doen:

– Sla grote spullen in zoals pakjes toiletpapier, dingen die je niet onder de kinderwagen kunt laden of met de baby in de capsule of draagdoek kunt dragen, voor het geval je echt graag naar de winkels gaat.

– Koop enkele van de niet-bederfelijke benodigdheden zoals shampoo, conditioner, douchegel.

– Koop babyluiers in bulk wanneer ze in de uitverkoop zijn.

Auto reizen

Met een kleine baby in en uit de auto stappen, in de kinderwagen laden en ervoor zorgen dat ze nog slapen, kan moeilijk zijn. Denk na over wat voor soort dingen autoritten vereisen en doe ze van tevoren of schrijf je vrienden en familie in om boodschappen voor je te doen. Betrek uw partner in het weekend bij het organiseren van zaken waarbij autoritten en/of het tillen van zware voorwerpen nodig zijn.

Voor jezelf zorgen

Zorg ervoor dat je wat tijd voor jezelf hebt, of je nu een paar pagina’s in een boek leest, een dutje doet of een massage organiseert. Ook al lijkt het alsof je je baby niet kunt achterlaten, je kunt het wel en je partner zal leren voor ze te zorgen, net zoals je in het begin deed.

Borstvoeding

Een laatste ding, dat me voor de voorbereiding bevalling oefeningen ontging, was mezelf te leren over borstvoeding en de kunst van het afkolven van melk. Het kan handig zijn als de melk een paar dagen na de geboorte komt en je baby misschien nog niet alles kan drinken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *