De rol van media in de sport

 

Sport is een van de goed gepubliceerde onderwerpen op internet. Sportkwesties krijgen veel publiciteit en discussies in de media. De voorbeelden zijn legio: duizenden voetbalnieuwsartikelen geven de Breda Nieuws reacties weer van trainers op een bepaalde gebeurtenis. Belangrijke voetbalwedstrijden zijn dagelijkse kost op tv-zenders. Overal worden nieuwe technologieΓ«n gebruikt in de verslaggeving van sport: tennisstreamingvideo presenteert de specifieke slagen van favoriete tennissterren, zoals Rafael Nadal en Maria Sharapova. Op dagen van serieuze wedstrijden kijken fans graag online naar de wedstrijd van hun favoriete teams in tennis of voetbal. We kunnen ons afvragen: welke rol spelen de media in de sport?

Een waarschijnlijk antwoord zou zijn dat de media met succes gebruik maken van de publieke behoefte aan entertainment. Mensen hebben altijd de behoefte gevoeld om vermaakt te worden, vanaf de dagen van gladiatoren, toen de algemene eis van het publiek was om mensen voor hun ogen te zien sterven in ruil voor hun geld. Naarmate de jaren verstreken, veranderden de vormen van amusement en werden ze minder wreed, maar het principe van de menigte die om Panem et circenses (dwz “brood en circussen”) vroeg, bleef hetzelfde. Wat dat betreft is sportnieuws het best mogelijke amusement en is het kijken naar sport online of op tv de beste manier om getuige te zijn van wat er echt gebeurt.

En hier komt het volgende mogelijke antwoord: de media houden zich aan de behoeften van het grote publiek en vervullen de wens om online naar het ‘werkelijke ding’ te kijken. Hoewel er in Milaan een voetbalwedstrijd kan plaatsvinden en een tenniswedstrijd in Moskou, brengen de media de tenniswedstrijd en de voetbalwedstrijd rechtstreeks naar je woonkamer, zonder dat je van de bank hoeft op te staan om een kaartje naar Milaan of waar je ook bent te kopen. willen bereiken. Media maken gebruik van onze behoefte om getuige te zijn van het werkelijke gebeuren door als bemiddelaar te dienen tussen het sportevenement, dat ergens daarbuiten plaatsvindt, en ons, de kijkers.

Media zijn een centraal onderdeel van onze dagelijkse ervaring en brengen sportverslaggeving naar onze woonkamer en laten het ons zien wanneer we maar willen. Ik zou zeggen dat het een goede zaak is, maar jij – kies voor jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *